Sidevisninger i alt

tirsdag den 10. januar 2012

Ungt kød vs gamle grise


At mænd udviklede sig til gamle grise og ditto horebukke
har været et kendt begreb eller teori 
blandt mennesker (og kvinder) 
lige så længe der er blevet genfortalt hisrorier.

Naturens orden eller uorden
 men måske er der en naturlig forklaring..?Da det var de såkaldte gode gamle dage, da Danmark endnu levede i lykkelig uvidende om alle de rettigheder og forpligtigelser der var i vente, når nu en gang fremtiden kom på plads - da vi alle sammen teede os som bønder dengang, ja så kan vi kalde det bondesamfundet.

På de tider var det kutyme på landet såvel i byen, altså de finere steder, at den ældre giftede sig med den yngre - det ville sige at den unge pige blev gift med den ældre enkemand, når han så skulle væk herfra så blev enken gift med en ung mand som kørte forretningen videre, når han så blev enkemand så blev han gift med en ung pige, som så blev frue i huset, når så hun blev enke, så .......

Dette gik livet sin gang både på gårdene, på apotekerne, i købmandsgårdene, i håndværkerforretningerne og sågar i præstegårdene ind i mellem - mange familier brugte megen tid på at finde det helt rigtige sted til deres datter eller søn, mens kommende enker og enkemænd havde altid et diskret vågent øje med hvilket udbud på markedet der var, til når nu det blev tid.

Det blev i mange år efter betragtet som, at disse involverede personer gjorde det for egen vindings skyld og at nogen fik sig tiltusket til at løfte sig et par eller flere trin op på livets wienerstige (den hvor man kan gå op i den ene side og ned i den anden side - sådan går livet som regel jo også) end man egentlig havde rettigheder ifølge sit dåbsbrev.

Men nu kommer det overraskende nye viden - som jo til alt held stadig tikker ind på skærmen - videnskabsmænd popper jo undersøgelser og rapporter ud så man skulle tro de var på akkord, hvilket de måske også er.

Det er simpelthen et must for artens overlevelse, forstået på den måde at det sikre længere levetid for menneskeracen - fordi når manden der er kommet op i årene sender sine gener i omløb sammen med et ungt pigebarn så sikre han at det er modstandsdygtige gener der er i omløb.

Dette forhold løser også et spørgsmål som altid har pint Darwin (og sikkert stadig gør hvis han ikke var død) og evolutionsforskere på stribe efter ham, hvorimod de religiøse ikke betragter det som et problem - nemlig: "Hvorfor dør kvinden ikke straks når hun ikke er i den føde dygtige alder længere"

Det mener forskerne at det skyldes at det gen fra den gamle mand bliver til bedstemor-gen hos kvinden - altså det bliver transformeret over i et omsorgsgen - men hun kan jo af gode grunde ikke sende dette gen videre til slægtens gavn.

Det er faktisk atter Stanford Universitetet, der står bag denne epokegørende gørende teori - dette universitet har ofte lagt forbavsende overbevisende teorier frem, måske set i lyset af jo flere målbare resultater der er fremført jo flere bevillinger i deres miljø.

(kilde: Stanford University's hjemmeside)


Så mangler vi bare forklaringen på det forhold 
at bedstemødre også jager ungt kød
- men den kommer nok senere i en ny undersøgelse..
(inspiration: stanford university og diverse sladderblade)

 (alle foto: http://www.worth1000.com/ se flere via link)

12 kommentarer:

 1. Så tror FANDEN at jeg ikke kan finde mine tænder idag ... 'skulle vist ikke ha' kastet mig over den sidste Mojito ;0P

  SvarSlet
 2. #.kenny - 10012012.1429
  Kender godt det med at bide for hårdt i glaskanten... 'hahaha'

  SvarSlet
 3. 'Skulle lige til at bebrejde Trunten, men kom i tanke om at det var HENDE som "tog tænderne ud" *G*

  SvarSlet
 4. #.kenny - 10012012.1509
  Minder mig om en gang for mange år siden jeg arbejdede sammen med 2 fine gutter - den ene midt i 20erne og den anden omkring de 50 - den første var lidt af en rod på den gode måde, den sidste var det faktisk også og havde altid en (velment) mening om alle andre - en dag ved frokostbordet da var den 'gamle' hård ved de unge's livsførelse så han var ude med riven - den 'gamle' havde lige anlagt sig et veltrimmet fuldskæg - da den 'gamle' veltilfreds var færdig med sin svada - så sat den 'unge' og kiggede nej stirrede på den 'gamle' - denne spurgte så om hvad den 'unge' gloede på - "Jeg sidder og tænker på hvis du nu tog dine tænder ud, så ville du ha' byens flotteste fisse" - dagen efter da var den 'gamle' glatraget igen... ;-)

  SvarSlet
 5. lige børn, leger bedst, uanset alder ;-)

  SvarSlet
 6. #.ekc - 10012012.2055
  Er det nu altid sandt - er det det ikke nogen gange en fordomeller sikkerhedsventil - der er jo også et andet 'beslægtet' udtryk nemlig "Modsætninger mødes"... 'smiler'

  SvarSlet
 7. så prøver jeg med, lige børn leger bedst og modsætninger mødes, uanset alder ;-)),

  SvarSlet
 8. #.ekc - 10012012.2122
  'hæhæ' - hvad med "modsatte børn leger bedst og mødes lige"... 'haha'

  SvarSlet
 9. antaget, med et stort malersmil ;-;

  SvarSlet
 10. #.ekc - 10012012.2133
  Så ka' de jo altid male byen rød... 'hahaha'

  SvarSlet
 11. og det gør de nok også, nogle gange ;-)

  SvarSlet
 12. #.ekc - 10012012.2157
  Det må vi da håbe... ;-)

  SvarSlet