Sidevisninger i alt

torsdag den 5. januar 2012

Gammel dansk "bjørnetrækker"

Det danske sprog er i en rivende udvikling
tro det eller la' være


 de nye danske ord for 2011 er ikke 'frigivet' endnu

men hvad så med alle de gamle vi ikke forstår...?


20 kommentarer:

 1. tjah, en gammel dansk, kan jo også betyde flere ting, skål du gamle ;-)

  SvarSlet
 2. #.den 'gale' maler
  Ja 'gammel dansk' kan være flere ting - er man rigtig godt forfrossen ind til marv og ben - så er den flydende krydderede udgave god til at skaffe varme - men een er nok... 'hahaha'

  SvarSlet
 3. jep, det rækker med en at kyle i halsen, får halsbrand af flere og bliver også lidt rundtosset samtidigt, så just one ! ;-)

  SvarSlet
 4. #.ekc - 06012012.1834
  Der er flere af de søde og rare "fjeldaber" jeg kender i det norske som er helt vilde med Gammel Dansk - så der er et par stykker jeg har noget under armen når jeg besøger dem deroppe - eneste betingelse er at de ikke serverer myseost for mig... ;-)

  Enig i at det kun skal være een
  og det skal være pivkoldt vejr... ;-)

  SvarSlet
 5. jeg testede Gammel Dansk på svenskere på et tidspunkt, de drikker jo alt og det gik bra her også ;-), men igen en favorit bliver det aldrig hos mig.

  SvarSlet
 6. En bjørnetrækker er da når du skal have hevet en kindtand ud... hahahaha

  Gammel Dansk går også ned hernede.

  SvarSlet
 7. #.ekc - 06012012.1931
  Nok ikke verdens allersværeste opgave som du havde kastet dig ud i - svenskere er jo slet ikke dumme, har de måske ikke købt Gammel Dansk virksomheden... 'hæhæ'

  SvarSlet
 8. #.pia-charlotte - 06012012.2157
  Så var der jo en mulighed mere... 'smiler'

  Det tror jeg gerne, franskmænds smagsløg favner bredt - kendte (nu er han desværre dø) en gammel vinbonde tæt på Selestat i Alsace - tidligere i gamle dage når jeg kørte ned for at besøge hans naboer (det var hans datter og danske svigersøn) så havde jeg altid Blå Thor med ned til ham og han om over og tjekkede bagagerummet inden han sagde goddag - men jeg manglede aldrig god hvidvin efter så'n en tur... ;-)

  SvarSlet
 9. gammel dansk er ikke så ringe en da,har en flaske i skabet som har stået der i 2 år.så man kan vel sige at den lever op til dens navn,men som i er inde på,så luner den godt på en kold dag,eller fugtig dag med storm og regn.Men jeg røre sku ikke et glas af den på en sommerdag.
  P.s NK kan du ikke ændre lidt på din farvebaggrund her på kommentarsporet.teksten står med en svag lerfarve,på en kridhvid kalkvæg..
  :-)
  //Hansen.

  SvarSlet
 10. #.julemanden - 07012012.0847
  Enig i at Gammel Dansk er til for at vække en "frostdød" mand til varmen - den du'r ikke om sommeren... ;-)

  Jeg prøver at justere... ;-)

  SvarSlet
 11. lol.

  Gammel Dansk blev solgt til Absolut i Åhus, men det er så købt op af et fransk. Jeg tror det er det store Pastis firma, men er lidt usikker, hvad de hedder.

  SvarSlet
 12. #.pia-charlotte - 07012012.1250
  Du har ret - det var mig der sov og det er lidt 'pinligt' for det er jo en del af min gamle branche på en måde - gennem +25 år... 'haha'

  Ved en af de største fusioner i dansk erhvervsliv sluttede 'De Danske Spritfabrikker' sig jo i 1989 sammen med 'De Danske Sukkerfabrikker' og så 'Danisco' - i 1995 tog virksomheden navneforandring til 'Danisco A/S' - men da den i 1999 blev et datterselskab af det svenske 'V&S Vin & Sprit AB' - gik man igen tilbage til det gamle navn - siden blev det gamle sprit'del solgt videre til det franske 'Pernod Ricard'... ;-)

  SvarSlet
 13. Pia-C.tro et du tænker på Pernod Ricard.;)

  SvarSlet
 14. #.julemanden - 07012012.1306
  Ja det er et imponerende sortiment de har... ;-)

  http://www.pernod-ricard.com/

  SvarSlet
 15. Kære nkristensen
  Jeg kan nu bedst lide en go' og kold snaps, til en lækker og velforberedt/tilrettelagt sild! ;0)
  D Bår Dæjlit ;0))
  Mvh
  Henrik

  SvarSlet
 16. #.henrik - 07012012.1330
  Det er rigtigt en snaps til sild er ikke så ringe endda - men jeg ka' nu bedre li' den ved stuetemperatur - så ka' jeg gamle (m)and bedre smage den... 'hahaha'

  SvarSlet
 17. Kære nkristensen
  Ikke nok med, at du har været til Dronningens Nytårskur? ;0)) Har du åbenbart også meldt dig ind i snapsetinget? ;0))

  SvarSlet
 18. #.henrik - 07012012.1411
  Jeg bli'r aldrig inviteret så fine steder... 'hahaha'

  Men jeg ka' bedre li' whisky... 'smiler smørret'

  SvarSlet
 19. al mad er fisk sagde vagabonden.den skal svømme i snaps.

  SvarSlet
 20. #.julemanden - 07012012.2021
  'haha' - kommer til at tænke på en nabo jeg havde en gang - han påstod altid at han af princip aldrig drak snaps til andet end fisk - blandt andet til vejfesterne, som oftest blev holdt i et stort telt på gaden, så var det stensikkert at man mange gange i løbet af aftenen komme høre Egon's stemme "Sig mig dufter det her ikke af fisk" - selv en othelo'lagkage kunne han mene duftede af fisk... 'griner'

  SvarSlet