Sidevisninger i alt

torsdag den 15. december 2011

Uskrevne regler på jobbet

6 kommentarer:

 1. Enhver læser, hvis arbejde på det danske arbejdsmarked har kvalificeret til mindst 1 timeløn, kan nikke genkendende til ovennævnte eksempler.

  Enhver læser, der også har arbejdet i udlandet, kan notere sig - ofte markante - kultur-forskelle.

  Enhver læser, der har været leder/chef, kan også identificere sig med "Kend den flade ledelsesstruktur", herunder eksempelvis "nydanskeres" anderledes opfattelse af begrebet "ledelse".

  Kommentatoren kan digitalt nikke til disse tre afsnit. ;-)

  SvarSlet
 2. #.ehu
  Ja der er meget indforståethed på det danske arbejdsmarked - måske kommer der på et tidspunkt et 'startkursus' for nye - den flade ledelsesstruktur kan også på flere måder være med risici - måske kommer der spindoktorer der også... 'smiler'

  SvarSlet
 3. Implementering af den flade ledelsesstruktur mhp at 'klargøre' ufrivilligt tilkomne borgere til det danske samfund, stiftede jeg første gang for alvor bekendtskab med i Center Ringkøbing. (asylcenter-pilotprojekt)

  Det var INGEN/ER ingen nem opgave, skulle jeg hilse at sige!

  Et dansk parallelsamfund blev med mere eller mindre succes forsøgt oprettet med en 'skyggeborgmester', diverse udvalg med formænd, osv., valgt på demokratisk vis.

  Det gjorde mange ting nemmere for den danske ledelse, men bestemt ikke for skyggeledelsen.

  Har engang skrevet et projektarbejde om dette asylcenter-pilotprojekt.
  Det blev vel modtaget af DRK og udmøntede sig i en ansættelse i et lokalt center frem til nedlæggelsen af samme, da asylansøgerne fik bevilget asyl.

  En spændende og frustrerende tid, der 'klædte mig godt på' til de udfordringer, jeg senere mødte i på mange måder samme miljøer frem til min afgang fra arbejdsmarkedet.

  Hvis man render rundt med en lille 'Mussolini' i maven, kan jeg anbefale flere arbejdspladser, omend ansættelsen nok vil blive af ultrakort varighed, eftersom samme arbejdspladser foretrækker netop introduktionen af den flade ledelsesstruktur til de mennesker, der skal udsluses bedst muligt til samfundet udenfor 'murene'.

  SvarSlet
 4. #.erasmine
  Kan forestille mig at skyggeledelsen, nemt kunne blive gidsler i det spil eller et alibi... ;-)

  Generelt kunne der frigøres meget "livskraft" rundt omkring mange steder - hvis man kunne komme alibi'arbejde bare lidt til livs - si'r jeg efter en årrække i en amerikansk worldwide koncern - den type virksomheder da vil et kvalificeret gæt være at 15-20% af energien bli'r brugt "clear my ass agtig"... ;-)

  Der er skam en del Mussolini'typer, de surfer en del mange af dem... ;-)

  SvarSlet
 5. @ LDN

  Oprettelsen af 'skyggeledelsen' tog nu afsæt i en god mening mhp at lære vore kommende nye borgere om danske demokratiske regler vha 'learning by doing-metoden'.

  Men, du har ret i, at 'skyggelederne' på mange måder blev gidsler i det spil og udsat for et stort pres fra deres 'undersåtter', eftersom de kom fra et land, hvor forventningen om anvendt nepotisme og 'lidt under bordet' var en naturlig ting. Hvad, selv jeg ikke er blevet tilbudt, er småting!

  Selvom samarbejdet mellem den danske ledelse og dens 'skygger' på mange måder var fortrinligt, blev det alligevel sådan, at den første 'borgmester' gav op og overlod hvervet til sin ældste søn (der var ikke andre, der ville ha' jobbet :-D), som havde en større robusthed at byde ind med, når konflikterne med og mellem deres egne blev for voldsomme.

  På intet tidspunkt var opfindelsen af en 'skyggeledelse' bevidst ment som et alibi, men man må erkende, at samme opfindelse i mange situationer gav lidt luft til centerlederen (som var en knaldhamrende dygtig leder, jeg med stor fornøjelse tog ved lære af.)

  Man skal huske på, at netop dette Center var et pilotprojekt, det første af sin art, hvor ting blev afprøvet for første gang, og mange nyttige erfaringer gjort.

  Demokrati og en flad ledelsesstruktur er en swær jen at implementere blandt nytilkomne!

  Undskyld for de lange kommentarer, men mit hjerte har i mange år brændt for, at netop denne sag/problematik blev/bliver fulgt ordentligt til dørs.

  Det gik så ud over dig! 'undskyldende smil'

  SvarSlet
 6. #.erasmine
  Jeg har ikke det mindste mod lange kommentarer - og her er det jo mig der bestemmer 'hæhæ' - især ikke når det er mennesker der har noget at fortælle - og engagement er ofte netop det brændstof der gør ting "lytte'klare" selv for amatører som jeg - for mit kendskab til det eksakte område er på amatørbasis... ;-)

  Det har alene været implentering 'live' når samarbejde på tværs af køn, religion, hudfarve osv har været pis**livsvigtig for egen skyld for at please velnærede aktieholderes forventninger... 'smiler smørret'

  Jeg kan sagtens forestille mig at 'omskoling' til det danske "system" er en udfordring - hvis man ikke mener det så burde man tage på en 'dannelsetur' til udlandet og kigge den anden vej - det er lærerigt - og helt anderledes end at 'svømme rundt i andedammen' - men det er mit indtryk at kommentatoren er klar over det og er "dannet" nok til at kunne springe 'dannelsesturen' over... 'hahaha'

  SvarSlet